OSNOVI  KRISTALOTERAPIE


Kada je uticaj kristala na ljudsko zdravlje u pitanju, mišljenja su jasno podeljena na one koji veruju u mogućnost izlečenja pomoću kristala (svaka vrsta kristala utiče na specifične bolesti i stanja ) i one koji smatraju da je sve ono što nije potvrdila zvanična medicina, alternativan način lečenja , bez naučnog
dokaza, a da se sva pozitivna dejstva mogu pripisati placebo efektu.Dakle, ukoliko pripadate ovoj drugoj grupi i ne verujete da kristali utiču nazdravlje, ostaje Vam da uživate u njihovoj lepoti i sjaju, kao što to ljudi vekovima čine, a vi ostali pogledajte ovo što sam o lečenju kristalima prikupio koristeći saznanja opisana u velikoj elektronskoj riznici znanja-internetu.I Izbor pravog dragog kamena ili kristala

Najosnovnije što uvek treba imati na umu je da prilikom izbora treba slediti svoja unutrašnja osećanja i tako birati, s obzirom da je pravilo da nema pravila i da je svaki pojedinac kao i sam komad kristala poseban i unikatan primerak.Takodje, treba uzeti u obzir da:
– Postoje različiti oblici (klasičan kristal,zaobljen, u obliku sfere-lopte,obradjen) pri čemu zavisno od oblika kristala mogu emitovati jače ili slabije,više ili manje regulisano.
-Kvalitet i čistoća takodje utiču, poznato je da je čistiji i proziran kristal mnogo kvalitetniji.
– Veličina je najčešće direktno povezana sa jačinom efekta kristala, ali za lečenje Vam ne treba super moćni efekat džinovskog komada, već je daleko suptilnije i u krajnjem slučaju delotvornije koristiti nežna dejstva malih kristala.

II Čišćenje i održavanje Vaših kristala
– Pražnjenje je postupak kojim se kristal koji je bio u dodiru sa Vašim telom,pri čemu se napunio statičkim elektricitetom, prazni, a to se najprostije čini stvaljanjem kristala pod mlaz vode.
– Punjenje je postupak kojim se kristalu omogućuje da bude spreman da oslobodi dovoljnu energiju za lečenje, a to se postiže držanjem kristala na suncu, najčešće jutarnjem ili pred sam zalazak.
– Nega je najbolja sa destilovanom vodom, jer tako neće biti sloja kamenca.
– Čišćenje je postupak kojim se kristal čisti od starih informacija koje je primio, a to najbolje radi obična so u koju se položi kristal.

III Nošenje i čuvanje

Ovde se radi o načinima nošenja kristala na telu u dugom vremenskom periodu.Najčešće je u pitanju neki oblik nakita (ogrilica,narukvica,mindjuše,…), s tim da je potrebno da postoji direktan kontakt sa kožom. Treba ih nositi sve dok postoje simptomi. Na početku terapije može se desiti da simptomi budu još jači, to ne treba da Vas brine, jer je to znak da je bolest prepoznata i da počinje proces ozdravljenja. Ovo početno pogoršanje stanja može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Ako se desi da ni posle nedelju dana nema značajnijeg poboljšanja, verovatno Vaš izbor kristala treba
proveriti. Inače ne postoji formula koja pokazuje koliko kristal treba nositi, jer je svako za sebe specifičan, pa ono što je za nekog dobro, za drugog može biti mučenje. Zato je najbolje da se korišćenje kristala postepeno povećava( u početku jednom dnevno, zatim dva puta, onda tri….takodje se postepeno povećava dužina vremena korišćenja kristala, počnete sa pola sata do satvremena, ….).

IV Postavljanje kristala na mesto koje treba lečiti

Kristali se postavljaju na mesto koje se želi lečiti, pri čemu ne treba preterivati I žuriti sa izlečenjem, jer ono mora biti postepeno,ali sveobuhvatno. Treba imati na umu da dnevni časovnik našeg tela nije jednak za sve organe, te da su oni maksimalno aktivni u raznim delovima dana kada i treba obaviti terapiju (npr.od 11-13h najaktivnije je srce,od 13-15h jetra,…).
Važno:
Svi ovi napisi o lečenju kristalima nisu naučno dokazani i ne mogu zameniti medicinski tretman, ali mogu Vam pomoći da se osećate bolje i srećnije.