Kristalna mreža za zaštitu od stranih energija u kući

U slučaju kada se uselimo u neki prostor, i tu se osećamo neprijatno, ili se dešavaju neobjašnjive stvari koje nam smetaju, i osetimo potrebu da se zaštitimo od stranih energija, i da ih „isteramo“ iz našeg prostora, možemo formirati kristalnu mrežu u kući (ili stanu), koja će ostati postavljena sve dok se stanje u prostoru ne promeni. Podrazumeva se da koristimo kristale koji su energetski očišćeni i zatim napunjeni. Poželjno je da ih „programiramo“, ili da im jednostavno objasnimo da nam je potrebna njihova zaštita od nedobronamernih, negativnih energija prisutnih u prostoru. Takođe, poželjno je da je prostor pre svega fizički očišćen, opran, dezinfikovan, a zatim i energetski očišćen dimljenjem (smadžingom), zvukom, i dobro provetren. Ako su u prostoru ostale neke stare stvari, ako ih baš morate zadržati, dobro ih nadimite, i bilo bi dobro da provedu neko vreme obasjane suncem. Možete čitati molitve za isterivanje negativnih entiteta i prskati osveštanu vodicu po kući, idući od prostorije do prostorije.
Zatim postavljamo kristalnu mrežu. U svakoj prostoriji kuće po uglovima postavljamo (komad nepravilnog oblika, tumblovani-zaobljeni komad, kristal, ili druzu – šta imamo) crni turmalin i apofilit. Prema planu kuće pronalazimo centar (mesto gde se seku dijagonale povučene iz najudaljenijih uglova kuće), i na tom mestu postavljamo stoličicu, poličicu ili maleni oltar i na njega crni turmalin i selenit (isto, oblik kristala nije važan, ali je poželjno da je što prirodniji).
Ako postoji određena prostorija u kući u kojoj je stanje naročito loše energetski, možemo dodati u sve uglove još kristala.
Mrežu možemo aktivirati pomoću kristalne činije koja proizvodi zvuk (singing bowl), pri čemu su svi prozori na kući širom otvoreni. U slučaju da nemate kristalnu zvučnu činiju, možete pustiti „do daske“ svoju omiljenu muziku, dok postavljate naglas svoju svesnu nameru da preuzimate prostor, i potvrđujete da ste sada vi suvereni vlasnik i gospodar tog prostora.
~Marta Braun
Postoji još jedno sredstvo za oslobađanje od niskofrekventnih energija iz prostora u kojem boravimo. To ne mora biti prisustvo nedobronamernih entiteta, već i zlonamerne misli prisutnih osoba sa kojima ste prinuđeni da delite životni (ili radni!) prostor. Za ove namene pravimo jednostavnu mešavinu.
U pogodnu staklenu činiju sipamo nekoliko kašika morske soli, jednu kašiku sirćeta (bilo kojeg) i dve čaše tople vode. Promešamo malo i ostavimo ovu mešavinu da miruje tokom 24 h. Ako se ništa ne dešava, ostavlja se nedelju dana. Ako dođe do neobičnih promena u ovoj mešavini (npr. so se „penje“ uz zidove činije), znači da je prisutna negativna energija. Ovu mešavinu zatim bacamo u wc šolju, i pravimo novu. Postupak se ponavlja sve dok mešavina ne ostane nepromenjena duže vreme. To znači da su energije u prostoru očišćene.
~Alisa Notbom